Over mij

Hoi! Een hele pagina over mezelf. Als Wikipedia het niet doet, dan maar zelf (grapje).

Heb je net als in uitgebreide rapporten geen zin om het hele verhaal te lezen, dan hier een korte samenvatting:

Samenvatting

Klik hier voor de samenvatting over mij persoonlijk

– Lieke Theresia Ursula Danenberg
– Langzaam richting de 40 (nu 36)
– Verloofd (duurt wat langer vanwege zo’n virus) met Wieger
– Moeder van Ella (7) en Jurre (5)
– Woonachtig in Obdam
– Geboren in Heerhugowaard als dochter van een tuinder

Klik hier voor mijn zakelijke samenvatting

– Geboren in Heerhugowaard als dochter van een tuinder
– Mijn eerste baan op mijn 21e was vestigingsmanager bij de VVV Alkmaar
– Daarna geswitcht naar Alkmaar Marketing en de AlkmaarPas opgezet, de Evenementendesk beheerd en uiteindelijk een aantal jaar directeur van de club
– 3 jaar Operationeel Directeur bij Bluedesk e-business
– 0,5 jaar mijn eigen bedrijf Create Insights
– Nu ruim een jaar Make IT Stick

Wil je meer weten, kijk dan ook even op mijn Linkedin, daar staat alles netjes.

Wat ik voor studie heb gedaan?

– Op aanraden van mijn decaan heb ik Leisure Management gedaan (fancy woord voor Vrijetijdskunde)
– Daarna heb ik meerdere opleidingen / cursussen gedaan, zoals:

Copywriting
Prince2
NIMA B – Consumentenmarketing
Coachend leidinggeven
NIMA B – Digital Marketing
Big Data Marketing
Big Data voor consultants
Product Owner

Maar eigenlijk ben ik altijd bezig om mijn kennis te verbreden. Of het gaat over marketing, finance, creativiteit. Er gaat geen dag voorbij zonder iets nieuws te lezen, te kijken en vooral te doen!

Toen Lieke nog een Liekje was

Nou, laten we niet zover terug gaan. Ik heb een heerlijke jeugd gehad in de Kop van Noord-Holland. Onbezorgd en heel erg vrij. Als dochter van een tuinder, was werken een belangrijk onderdeel van de opvoeding. We werkten in het bedrijf van mijn vader of ooms vanaf jonge leeftijd. En al gauw had ik ook een bijbaantje in een bloemenkas. Maar ik was niet zo’n mini-ondernemer die al allerlei side hustles op had gezet en daar geld mee verdiende.

Met een Atheneum diploma op zak kon ik alle kanten op, maar ik wist gewoon echt niet wat ik wilde worden (en eigenlijk nog steeds niet). Dus zei mijn decaan; ‘ga maar naar Leisure Management, dat is lekker breed’. Dat klonk mij goed in de oren, want dan hoefde ik voorlopig nog niet te kiezen EN ik mocht op kamers in Leeuwarden. Dat leek mij een goed idee, al was dat vooral heeeeeeel erg wennen het eerst jaar.

Daar sta je dan…

Aan het einde van mijn studie liep ik stage in Alkmaar. Ik wilde wel weer terug naar Noord-Holland. Op de afdeling Marketing & Communicatie van de VVV Schiereiland Noord-Holland (zo heette dat toen). Een hele leuk tijd en na mijn stage mocht ik blijven als Vestigingsmanager van de VVV Alkmaar. In de winkel dus. Met een team van ca. 8 vrouwen, gemiddelde leeftijd eind 30.

Daar sta je dan als 21-jarig broekie zonder al te veel ervaring en vooral veel verantwoordelijkheidsgevoel. Als spil tussen het MT en de dames op de werkvloer. Ik werd er niet gelukkig van. Ik vond het werk in de winkel niet leuk en had moeite met Middle Management. Na een paar keer ongelukkig thuis te komen, zei Wieger (ja, toen woonden we al samen); ‘Of je stopt met klagen, of je gaat een andere baan zoeken’. Zo gezegd, zo gedaan.

Hart voor Alkmaar

Alkmaar is mijn stadje, ook al heb ik er nooit gewoond. Bij Alkmaar Marketing (toen nog Stichting Promotie Alkmaar) voelde ik mij direct thuis. Leuke projecten, toffe collega’s en het is zo mooi als je dingen voor de stad mag doen.

Ik kreeg een aantal grote projecten onder mijn hoede, maar zag ook dat de organisatie moest veranderen van een subsidiegedreven partij naar een marktgedreven partij. Toen ik 26 was kreeg ik onverwachts de vraag of ik die transitie wilde begeleiden. Meer marktgedreven, minder afhankelijk van subsidie en vooral als DE marketingpartij van Alkmaar.

Uiteindelijk is dat gelukt in 2014. Alkmaar Marketing was geboren (en ook bijna Jurre, want ik was hoogzwanger) en ik was de directeur van deze mooie club.

En nu…

Ik begon steeds vaker te denken, en nu? Ik heb mijn doelen behaald, ben ik nog wel de aangewezen persoon om dit verder te begeleiden. Ik voelde dat mijn tijd wel aan het aflopen was en wilde zelf ook weer verder.

Prompt werd ik benaderd door Bluedesk e-business, een club waar ik al mee samenwerkte. Of ik samen met de algemeen directeur het directieteam wilde vormen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken en vol enthousiasme stortte ik mezelf in dat avontuur.

Digital marketing, Agile / Scrum, CMS, ERP, OTAP. De termen vlogen om mijn oren, maar ik vond het heerlijk. Dat snijvlak van techniek en business. We maakten toffe dingen samen met leuke klanten. Ook werd steeds duidelijker wat de toegevoegde waarde was van Bluedesk, een hele sterke technische partij.

Langzaamaan werd de propositie van fullservice internet bureau naar meer specialistische technische projecten. Dat pastte als een handschoen bij het bedrijf. Alleen iets minder bij mij. Ik genoot van de marketingstrategie vraagstukken en die kwamen minder op mijn bureau terecht.

Een nieuwe stap

Tijd voor een nieuwe stap. Nu zei ik altijd: ‘ik ben ondernemend, maar geen ondernemer’. Ik had het idee dat het hard werken is met veel zorgen en dat klopt ook deels. Maar je krijgt de mogelijkheid om je eigen ideeen tot leven te wekken en dat is onbetaalbaar.

Daar sta ik nu, volop bezig om mijn eigen ideeën tot leven te brengen en onderweg andere mensen te helpen en de inspireren.

Wat ik doe?

  • Make IT Stick; zonder twijfel het tofste PR & Marketingbureau voor de IT sector!
  • Start your Fire; voor vrouwen die grip willen op hun financien, hun lange termijn dromen omzetten in doelen en weten wat zij moeten doen om financieel onafhankelijk te zijn.
  • Ik geef les bij INholland Academy binnen de opleiding Bedrijfskunde. Ik geef de Marketing Management module. Daarnaast geef ik cursussen bij Novalinq over marketing en data.

Ben je dan alleen maar aan het werk?

Nee, natuurlijk niet! Het ondernemerschap geeft mij enorme flexibiliteit. Dat ik in het weekend of ’s avonds een idee aan het uitwerken ben of een deadline ga halen is geen uitzondering.

Maar ik ga door de weeks ook pas weg als de kinderen naar school zijn. Ben op tijd terug om ze naar training, dansles en andere activiteiten te brengen, met gevulde maag. En ik haak graag ’s middags aan voor een spelletje of om samen iets te doen.

Balans is dus echt het toverwoord en samen met Wieger heb ik een fijne balans tussen het gezin, vrienden, werk en zelfontwikkeling. Al kan ik ook echt blijven scrollen op social media zonder doel.

Get in touch!

Wil je nog iets van mij weten, heb je nog een prangende vraag of lijkt het je leuk om een keer koffie te drinken. Let me know!