Dit ben ik

Met mijn 38 jaar nog net een millenial, maar dan wel eentje die in 1996 op een klassenfeest los ging op ‘Rainbow high the sky’.

Inmiddels moeder van twee kinderen (9 en 7) en getrouwd met Wieger. Ik heb altijd fulltime in hele diverse hoeken gewerkt, van diep in de techniek, tot de non-profit sector als marketeer.

De gemene deler is dat ik ingewikkelde zaken, makkelijk wil maken. Dat ik mensen help om in actie te komen en dat ik de wereld een stukje mooier wil maken. Daarnaast doe ik er alles aan om mijn tijd efficient te gebruiken om mijn mooiste leven te leven.

Een mix van mindset, creativiteit, productiviteit en een goed gevoel voor geld zijn voor mij de belangrijkste ingredi├źnten. Je kunt hier vinden hoe ik dat doe en hoe je daar zelf mee aan de slag kunt.

'Pfff, ik weet niet eens waar ik moet beginnen. Lieke is enthousiast, super pragmatisch en weet ontzettend veel. Ze heeft een executie power dat mij iedere keer weer verrast. Echt een top compagnon!'

Puck LandeweCo-owner Elfin

'Ik ben super trots op alles wat ze doet, al rent ze soms van hot naar her. Ze weet hoe ze een bedrijf moet bouwen, mensen moet inspireren en impact maken'.

Wieger van der VeenMan van Lieke

Dit is mijn achtergrond

Jong en verantwoordelijk

Al op mijn 25e werd ik eindverantwoordelijk voor een organisatie en tot mijn 34e heb ik verschillende leuke directiefuncties gehad.

Commercieel creatief

Mijn grootste kracht is mijn creatieve brein gecombineerd met een commercieel uitgangspunt. Dus hoe verdien je geld met goede, nieuwe idee├źn.

Iedereen succes

Mijn belangrijkste drijfveer is andere mensen helpen. Dit doe ik door mijn kennis, ervaring en inzichten te delen online en op evenementen.

Storytime!

 

Als kind stond in mijn rapport ‘erg dromerig, goede cijfers, maar jeetje, wat kun jij ouwehoeren’. Daar was niks aan gelogen. Ik kon goed leren, dus droomde vaak weg of zat te praten met anderen. Mijn hoofd werkte toch wel door, dus met minimale inzet en maximaal resultaat haalde ik mijn diploma’s.

Puzzelstukjes brein

Nu weet ik dat dit mijn kracht is, ik haal informatie op door te luisteren en te praten en ondertussen werkt mijn hoofd een compleet plan met acties uit en leg ik alle puzzelstukjes op de juiste plek.

Mijn puzzelstukjes brein zorgde voor een vliegende carriere met al snel leuke banen met veel verantwoordelijkheid. Maar altijd voor iemand anders en er kwam een moment dat ik dit voor mezelf wilde doen.

Ondernemen voor een betere wereld

Als freelancer had ik al snel een gevulde agenda en dat schaalde ik, samen met een compagnon, op tot een bureau. Maar er mistte nog iets. Ja het is leuk om andere bedrijven te helpen succesvol te worden (wij deden PR en marketing voor IT bedrijven). Maar ik vind het nog leuker om mijn superkracht in te zetten voor een betere wereld, waarin vrouwen net zoveel kansen hebben als mannen.

Samen met Puck Landewe heb ik in 2021 Elfin gelanceerd waarin al MIJN puzzelstukjes samenvallen. Daarnaast deel ik graag mijn kennis, inzichten en lifehacks om andere mensen te inspireren en te helpen.