Make IT Stick

Ik overdrijf echt niet als ik zeg dat het het tofste PR en Marketingbureau voor de IT sector is in Nederland, of nee, de wereld!. Just sayin’.

Samen met Jolanda ben ik in 2019 begonnen met Make IT Stick. Een goed idee, een goede klik en een onstopbare drive om de IT sector te helpen beter zichtbaar te worden. Maar goed het hele verhaal van onze samenwerking vind je hier.

Waarom de IT sector

Als er ergens een tv of laptop niet werkt, dan moet je mij niet hebben. Ik weet niks van hardware. En met de techniekles heb ik zelfs een keer mijn hand verbrand omdat ik dat lasding aan de verkeerde kant vastpakte (ja echt).

Maar het fascineert mij mateloos dat IT zo ongrijpbaar lijkt te zijn. Je leest het met regelmaat in de krant/online, een IT project gaat 20 keer over de kop qua kosten en tijd. Hoe kan dat toch?

Nu denk ik voornamelijk in processen, dus bij Bluedesk mocht ik deze processen (verkoop van projecten en ontwikkelingen van projecten) van dichtbij meemaken. Ik merkte dat communicatie en verwachtingen een sleutelrol spelen. Laat ik daar nu altijd warm voor lopen.

Leuk! een proces!

Dat zegt natuurlijk niemand! Maar mijn fascinatie ligt daar wel voor een groot deel. Ik zie het als een puzzel; zijn verwachtingen, commerciele belangen, mogelijkheden en resultaten allemaal in lijn. En hoe helpt een middel als Agile / Scrum daarbij.

Wat dat aangaat werkt marketing voor mij op eenzelfde manier. Een puzzel, een proces. Waarin je alle stukjes moet verzamelen (doelgroep, doelstellingen, data, resultaten, verwachtingen, boodschap) en dan aan de puzzel gaat beginnen. Zaken testen, optimaliseren, verbeteren en focus op een goed resultaat.

Kortom, mijn hoofd houdt van deze puzzels en ik vind het een sport om alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen om de verwachting waar te maken.

Maar waarom dan die IT?

Er zijn ruim 55.000 IT bedrijven in Nederland (55.000!) en laten we de bedrijven die misschien een ander product hebben, maar volledig technisch zijn (Booking.com, Bol.com) niet vergeten. IT wordt steeds groter in onze samenleving.

Daarmee komen ook meer uitdagingen voor IT bedrijven. Hoe zorg je dat jij zichtbaar blijft tussen al deze partijen. Hoe trek je goed personeel aan? En wat maakt jou anders dan de andere IT bedrijven?

Vragen waar niet ieder IT bedrijf direct mee aan de slag gaat. Sterker nog, wij zien vaak bedrijven die hele toffe dingen bouwen, dat opleveren (tadaa!) maar vergeten zijn de commerciele kant op te bouwen.

Daar ligt een rol voor ons. Wij vinden dat ieder ambitieus IT bedrijf een podium verdient. En wij vinden ook dat marketing praktisch en laagdrempelig moet zijn zodat zij snappen wat je moet doen om zichtbaar te worden.

Dus helpen wij bedrijven zichtbaar te worden en daarmee meer succes te behalen! Tof toch!

Meer weten of alle toffe dingen die Make IT Stick doet. www.make-it-stick.nl daar vind je alles!