Fire for Women

Een onderwerp dat mij aan het hart gaat, financiële onafhankelijkheid voor vrouwen. Waarom? Omdat veel vrouwen hier niet over nadenken, laat staan geregeld hebben en dit zoveel vrijheid kan geven.

Vrijheid

Vrijheid begint bij de mogelijkheid om zelf te kiezen. Wil je links of rechts? Je bent vrij als je de mogelijkheid hebt om dat zelf te bepalen.

40% van de vrouwen in Nederland is financieel afhankelijk en de grens waarop dit wordt gemeten is € 1650,- bruto per maand. Dus als je dat verdient, ben je financieel onafhankelijk. Kortom, er is nog wel wat werk te doen. Want dit geeft weinig keuzevrijheid.

Waarom is dat belangrijk?

Omdat ik het belangrijk vind dat vrouwen dus vrij zijn om keuzes te maken. En die vrijheid is er vaak niet als je jouw geld niet op orde hebt. Heb je een rotbaan? Hoe fijn is het als je die op kunt zeggen. Is jouw relatie slecht voor jou? Hoe fijn als je daaruit kunt stappen?

Maar ook als het gaat om het leven van jouw droomleven. Wil je graag reizen, een nieuw huis kopen, jouw kinderen op weg helpen met een studie of iets anders. Wat voor gevoel geeft het je als je dat kunt doen?

Voor al deze keuzes heb je geld nodig. Geld is zuurstof voor dromen en doelen.

Lekker makkelijk

Ja, het is makkelijk om dit te verkondigen en er dan niks mee te doen. Daarom ben ik begonnen Fire for Women te ondersteunen. De eerste en grootste community in Nederland voor vrouwen om samen over financiele onafhankelijkheid te praten.

Het is een onderwerp dat ik belangrijk vind, maar er zijn wel wat acties voor nodig om zoveel mogelijk vrouwen hier het belang van te laten inzien. De community en website helpt vrouwen kennis te vergaren en te werken aan hun vrijheid.

Wat doe je dan?

Met Fire for Women werken we aan vier onderwerpen:

  1. Money mindset – leer jezelf aan beperkende gedachten over geld los te laten
  2. Inzicht creeeren – Duik in de papieren en zorg dat je precies weet hoe jouw financiele situatie nu en in de toekomst is
  3. Investeren – Laat je geld voor je werken
  4. Meer verdienen – vergroot je inkomsten en aantal inkomstenstromen

Samen met Puck heb ik het programma Start your Fire ontwikkeld waarmee we vrouwen inzicht geven in hun financiële situatie en de stappen die ze moeten zetten.

Eigenaar fire for women

Toen deze samenwerking erg goed ging, spraken Puck en ik over de missie van fire for women en we merkten dat we allebei een diepbrandende overtuiging hebben om steeds meer vrouwen te bereiken over geld.

Daarom besloten we om het bedrijf samen verder te ontwikkelen en allebei eigenaar te worden van fire for women BV.

Wil je meer weten en/of lid worden van de gratis community. Kijk dan op www.fireforwomen.com